Be Burger: culinaire hamburgers in Zaventem

Op 27 oktober kondigden we op onze Facebook pagina al de opening van een culinair hamburger restaurant in Zaventem aan: Be Burger.  Nu het restaurant al een tijdje open en gerouleerd is, werd het tijd dat we die kwaliteitsvolle hamburgers ook zelf eens gingen proeven. Tegen alle advies op de site van Be Burger in, trokken we zonder reservatie naar de Oude Stockmansmolen. Desondanks er toch heel wat hamburgerzieltjes in het restaurant zaten, werden we toch hartelijk ontvangen. Er werd ons een mooi tafeltje toegewezen in het authentieke décor van de oude watermolen, dat ze door het gebruik een interieur met veel hout, staal en beton nog een extra ruw kantje hebben gegeven.

Omdat Be Burger zichzelf aankondigt als “hamburgers van een topchef met vlees van de beste kwaliteit” hadden we zeer hoge verwachtingen. Eens de menukaart in handen, viel meteen op dat alle burgers heel veel verschillende en soms ook iets gedurfdere ingrediënten bevatten. Véél meer dan bij de De Burgerij waar de hamburgers iets eenvoudiger in mekaar steken. Of meer ingrediënten ook beter is, laten we in het midden. Dat verschilt wellicht van persoon tot persoon, al kunnen we niet ontkennen dat wij wel van “eenvoud” houden. Eens onze bestelling opgenomen was, kregen we een “beeper” op onze tafel. Van zodra het zou beginnen trillen en beepen, zouden onze hamburgers klaar zijn voor afhaling. Dat was althans de belofte die op de beeper vermeld stond. Zo een beepers ken je misschien van een reis naar Azië, waar ze heel vaak gebruikt worden. De beeper belofte bleek ook uit te komen, want na enige tijd begon het ding zenuwachtig te doen en werden onze hamburgers op de afhaal toonbank geschoven. Dat is het concept: Je mag zelf je hamburgers afhalen. Bij ons bezoek stond zaakvoerder en chef Roland De Buyst zelfs in eigen persoon aan de afhaal toonbank om de hamburgers aan een laatste kwaliteitsinspectie te onderwerpen.

Onze hamburgers werden geserveerd in papier op een authentiek houten schoteltje. De frietjes ernaast in een kartonnen frietbakje zoals we die kennen van de frituur. Naar ons gevoel beoogt men een presentatie die wat “streetfood” geïnspireerd is. De hamburgers waren lekker, al was het soms niet zo eenvoudig om ze zonder morsen te verorberen. Het klassieke stokje door de burger had kunnen helpen om de ingrediënten op zijn plaats te houden. De broodjes waren zeker lekker maar niet van het krokante soort. Liever krokant of wat malser? Ook dat is persoonlijke smaak, uiteraard.

Be Burger is meer dan zeker een goede Horeca aanwinst voor Zaventem. Zo een restaurant was er nog niet in Zaventem en er is naar alle waarschijnlijkheid een groot publiek voor. Maar of het beter is dan De Burgerij of Elli’s Gourmet Burger? Wij vinden het alvast beter dan Elli’s Gourmet Burger maar voorlopig nog niet straffer dan De Burgerij. Maar het is natuurlijk ook nog maar net open en er is nog veel groeipotentieel. Op zo een korte tijd dit neerzetten, is op zich al niet iedereen gegeven. Maar Be Burger is zonder twijfel nu al een aanrader!

Meer info op: www.belgianburger.be

Uw woning verhuren of verkopen met Kasper & Kent?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes