Is het verplicht om asbest te verwijderen?

Momenteel is abest verwijderen uit een woning of gebouw niet verplicht volgens de asbest verwijderen wetgeving. Het is enkel verplicht volgens de asbest verwijderen wetgeving wanneer asbest door renovatiewerken blootgesteld wordt. Toch raadt de asbest verwijderen wetgeving aan om asbest te laten verwijderen als je de waarde van je woning wil behouden. Lees er meer over op onze pagina Asbestveiligheid”.

Momenteel is het niet verplicht dat er een attest asbest verwijderen wordt opgemaakt nadat asbest verwijderd is. Er kan wel een asbestinventaris worden opgemaakt waaruit dan bv. kan blijken of er wel of niet nog asbest aanwezig is in een gebouw. Dit blanco asbestinventaris kan dan eventueel beschouwd worden als een attest asbest verwijderen. Lees er meer over op onze pagina “Asbest attest verkoop woning

Als je aan het renoveren bent en je merkt asbest op is het wel verboden om deze opnieuw toe te dekken. Het enige wat wel mag is asbest tijdelijk inkapselen om blootstelling te vermijden in afwachting van definitieve verwijdering. Als je twijfelt is het belangrijk om de asbest verwijderen wetgeving in te kijken, aangezien daarin opgenomen is hoe asbest veilig verwijderd kan worden. Er zijn namelijk veel asbesthoudende materialen die niet in goede staat zijn en de blootstelling daarvan kan gevaarlijk zijn aangezien er zich dan asbestvezels kunnen verspreiden die schadelijk zijn.

cashback asbestattest

 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes