Huurprijs berekenen: Hoe bepaal je de huurwaarde van een woning of appartement?

In dit bericht bespreken we de basisprincipes van het bepalen van de huurwaarde van een woning en welke factoren daarbij een rol spelen.

 

Bepaal De Werkelijke Huurwaarde Van Uw Woning.

Als vastgoedbelegger bent u altijd op zoek naar manieren om uw rendement te maximaliseren. Eén manier om dit te doen is het identificeren van eigendommen die het potentieel hebben om in waarde te groeien na verloop van tijd. Dit staat beter bekend als "huurwaarde".

De beste manier om erachter te komen of een eigendom huurwaarde heeft, is het aan de eigenaar zelf te vragen. Echter, als je zelf de eigenaar bent, en je weet niet hoe je de werkelijke huurwaarde van je eigendom bepaald, dan is het tijd om te kijken naar andere methoden om erachter te komen.

Huurwaarde van een huis of appartement - Hoe de echte waarde van uw huis of appartement te achterhalen

 

Huurprijs Berekenen: Maximum Huurprijs Bepalen

Wanneer u een woning verhuurt wilt u uw rendement maximaliseren, dus verhuurders zijn vaak bereid een hoge huurprijs voor een woning vast te stellen, maar u moet kijken naar de marktvraag voor die woning. Als de vraag hoog is, kan het zijn dat u de huurprijs moet verlagen.

Hoe meer u voor uw appartement betaalt, hoe hoger het potentiële rendement zal zijn wanneer u het verkoopt. Daarom geven de meeste verhuurders er de voorkeur aan een maximumprijs vast te stellen wanneer ze hun woning verhuren. 

De huurmarkt wordt echter niet alleen beïnvloed door de huur die u vraagt, maar ook door de vraag naar een bepaald appartement of woonst en hoeveel mensen ernaar op zoek zijn.

De prijs van een woning in België is niet bij wet vastgesteld, dus er is veel ruimte voor een verkoper om zijn eigen prijs te kiezen. In België zijn huiseigenaren vrij om de prijs te bepalen die zij voor hun huis willen. Met andere woorden, de prijs van een woning is aan geen enkele wet gebonden.

 

Huurprijs Berekenen: Bepaal Een Correcte Huurprijs Met De Huurschatter

 

Huurprijs voor een woning bepalen

Wanneer u een huis of appartement verhuurt, is het van essentieel belang te weten hoeveel u moet vragen. Dit is vooral belangrijk als u de best mogelijke prijs voor uw huurwoning wilt krijgen. 

Als verhuurder moet u weten hoe u een nauwkeurige huurprijs kunt berekenen, zodat u het juiste bedrag voor uw woning in rekening kunt brengen. De huurschatter zal u laten zien hoe u een correcte huurprijs voor uw woning kunt berekenen.

 

De Huurschatter

De huurschatter is een statistisch model dat aan de hand van objectieve parameters een schatting van de huurprijs maakt. Omdat het echter geen rekening kan houden met alle elementen en nuances die een rol spelen bij de bepaling van de huurprijs, is de huurschatter geen perfect model.

 

Voor wie is de huurschatter bedoeld?

"Huurschatter" is de naam die gegeven wordt aan een calculator die gebruikt kan worden om uit te vinden wat een redelijke prijs is voor een huis. Deze toepassing is ontworpen om zowel de koper als de verkoper te helpen de redelijke prijs van een huis te bepalen.

 

Wat kunt u doen met de huurschatter?

De eigenaar van het huis kan berekenen wat de gemiddelde huurprijs voor een huis in deze buurt is. De  huurschatter kan de verkoper helpen de ideale huurprijs van een huis te bepalen. 

Dit kan worden gedaan door de gemiddelde huurprijs voor huizen in de omgeving te berekenen, en deze informatie vervolgens te gebruiken om de prijs van het huis te helpen bepalen. 

 

Hoe wordt de huurprijs van een woning geschat?

Met behulp van een aantal belangrijke kenmerken van de woning, zoals de gemeente, het aantal slaapkamers, een recente badkamer, een tuin of terras, maakt de huurschatter een inschatting van een correcte huurprijs. De vermelde huurprijs is slechts een ruwe schatting en is dus informatief voor zowel de huurder als de verhuurder, waardoor ze een goed idee krijgen over een correcte huurprijs.

 

Huurprijs bepalen: hoe doe ik dat?

De gemakkelijkste manier om de huurprijs te bepalen is met een rekenmachine. De meeste verhuurwebsites hebben ook rekenmachines beschikbaar. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het gebruik van een rekenmachine:

1. Vul het bedrag in dat u naar verwachting elke maand aan huur zult betalen.

2. Neem alle toepasselijke belastingen en kosten op.

Welke factoren bepalen mee de huurprijs?

1. Ligging: 

De ligging is de eerste factor die in aanmerking moet worden genomen bij het bepalen van de huurwaarde van een woning. Dit is een belangrijke factor die in overweging moet worden genomen. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die dicht bij het openbaar vervoer en andere voorzieningen ligt.

2. Oppervlakte: 

De tweede factor waarmee u rekening moet houden is de grootte van het pand. U moet streven naar een woning die minstens half zo groot is als uw huidige woning. De eerste vierkante meters van een woning of appartement zijn het duurste. Als verhuurder hebt u er dus baat bij om meerdere kleine appartementen te verhuren dan 1 of 2 grote woningen.

3. Huidige Staat: 

De staat van de woning is een derde factor om te overwegen. U moet ervoor zorgen dat de woning die u koopt in goede staat is. Dit kan u helpen geld te besparen op reparaties.

4. Bouwjaar: 

De leeftijd van het onroerend goed is een van de factoren die in aanmerking moeten worden genomen. Als u een huis wilt kopen dat te oud is, moet u proberen het te vermijden. Geld besparen op reparaties is wederom iets wat u hiermee kunt doen.

5. Omgeving: 

De buurt is een vijfde factor om te overwegen. Probeer een locatie te vinden die een goede reputatie heeft. U zult tevens een goed rendement op uw investering krijgen wanneer de buurt wordt opgewaardeerd.

6. Slaapkamers: 

Het aantal slaapkamers is een van de factoren om te overwegen. Een huis met twee slaapkamers is waar u naar moet streven. Woningen of appartementen met 2 slaapkamers zijn toegankelijk voor een breed publiek, van alleenstaanden tot koppels met een kinderwens.

7. Badkamers: 

Het aantal badkamers is de zevende factor. U moet een huis vinden met ten minste één badkamer. Hiermee kunt u een comfortabele woning hebben. Meerdere badkamers zijn interessant als u een woning verhuurd die meer dan 2 slaapkamers bevat.

8. Huis/Appartement:

De achtste factor om te overwegen is het type woning. U moet proberen een huis te kopen in plaats van een appartement. Dit geeft uw huurders meer ruimte en maakt het gemakkelijker voor u om het pand te verkopen op termijn.

9. Ramen/Lichtinval:

De negende factor is het aantal ramen. U moet streven naar een woning met ten minste vier ramen. Dit zal u eenvoudig helpen om koel te blijven in de zomer en warm in de winter. Het voordeel aan woningen met veel raampartijen is dat ze zorgen voor veel licht inval en zo lijkt een kamer ruimer.

10. Isolatie/EPC:

Ten slotte is de isolatiefactor of EPC-waarde van invloed op de verwarmingskosten van uw woning, aangezien een goed geïsoleerde woning goedkoper te verwarmen zal zijn dan een slecht geïsoleerde woning.

 

Tot slot:

Nu je weet hoe je de huurprijs moet berekenen heb je al een beter idee wat je kan vragen aan potentiële huurders. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van geschikte kandidaten doe dan zeker beroep op onze vastgoedmarketing en -bemiddeling diensten om ook jou stukje vastgoed op de markt te brengen en de ideale huurders te vinden.

 

Ook verkopen of verhuren met ons?

Kasper & Kent is een vastgoed - en marketingagentschap tegelijk.

Ontdek onze unieke principes